keskiviikko 5. syyskuuta 2018

#Ikeaidoli - Kanan Matsuura Sailor WIP



Moikka!



Pitkästä aikaa täälä taas~ Tällä kertaa ollaan sikäli ihmeellisen asian äärellä, että pitkästä pitkästä aikaa pystyn julkasemaan cossi wipit ENNEN conia. En voi uskoo et rykäsin koko Kananin reilussa viikossa, niinku miten?! Täs on yheksän osaa, jos parilliset asiat lasketaan yheksi osaksi, niinku että kaksi samanlaista hanskaa on yksi osa, eikä kaksi osaa, vaikka niitä on kaksi. 
Oon pahoillani, jos täst tulee ihan megalomaaninen postaus, yritän olla kompakti. ^^''



Alotin koko homman hameesta.

Leikkasin kaksi suikaletta jotka raidotin kangasmaaleilla. Kulutin hommassa kaksi rullallista maalarinteippiä ja jälkikäteen ajatellen, olisin voinut tehdä kapeampiakin raitoja, mutta ihan kelpo siitä tuli. Yhden raitarivin tosin onnistuin kusasemaan, muttei se onneksi valmiista vekitetystä hameesta erotu. Keltaiset raidat ovat ainoat jotka ovat maalaamisen sijaan ommeltu, koska keltaista maalia en löytäny, koska ystävämme Sinooperi meni konkurssiin. Nyt Suomessa vallitsee mm laaja softiskriisi. 





Raitojen jälkeen vekitin hameen ja ompelin ja silitin vekit. Sitten testasin hametta päälle ja sain mahtavan idean. Joskus laiskuun kannattaa! Olin siis ommellu ennen vekittämistä noi kaks suikaletta toisista päistä yhteen. Siis vain yksi sauma, jolloin ne ei ollu vielä semmonen rinkula mitä hameet yleensä on. Noh päälle kokeillessa vaan kiedoin ton mun ympärille niinku mul ois ollu toosi levee nauha jonka oisin kietonu vyötärölleni. Näin ollen se on noin puol toista kertaa mun ympärillä, eli siis puoliksi kaksinkerroin. Tämä aiheutti sen, että hame on huomattavasti muhkeampi ja liikkuu paljon kivemmin, kuin jos olisin ommellut sen semmoseks ympyräks. 

Vekkihameen jälkeen tein alushameen. Maailman yksinkertasin. Leikkasin valkosesta vuorikankaasta pituussuunnassa oikeen pitusen palan, joka oli siis koko kankaan levynen. Ompelin päistä yhteen, yläreunaan kujan kuminauhalle ja alalaitaan tein toisesta valkosesta kankaasta (paitapopliinista) röyhelön ja ompelin kiinni. Voilá! Tän ei siis ollu tarkotus enää enempää muhkeuttaa, vaan ainoastaan olla valkoinen röyhelö joka pilkistää vekkihameen alta.


Vähän ruma, mut ei sitä näy ja se toimii. :_D


Tässä seuraavaksi sitten leikin kenkien kanssa. Tai oikeastaan olin leikkinyt niiden kanssa jo aiemmin. Tilasin valkoiset pitkävartiset saappaat Ebaysta muutamalla rahalla, siis oikeesti ei ollu kalliit. Noh vaihtaessani kenkiin nauhoja valkoisista sinisiin, niin tuli huomattua vähän liian myöhään, että kappas tän kengän pintamateriaali on ties mitä myrkkyy, joka aiheutti sen et nauhan sininen väri tarttu siihe kenkää, eikä muute irtoo sitte millää. Kiroilin.

Meni pari viikkoo ennen ku suostuin koskee noihin kenkiin uudestaan, kun ärsytti niin paljon. Onneks ne nyt ei oo ne siniset kohat niin super näkyvät koska ne nauhat on siinä päällä, mut silti. Reunat tein samoin kuin Jack Sparrown saappaisiin aikoinaan. Ompelin suorakaiteen muotoset läpyskät jotka vaan taitoin kenkien sisään ja kiinnitin sisäpuolelta hakaneuloilla kenkien vuoriin. Hirveen ammattimaista ja silleen, mut en halunnu yrittää tunkee noit kenkii ompelukoneeseen, enkä tehä kengän päälipintaan reikiä. Lisäks olin vähän laiska. :_D



Kun oot tosi pieni ja sun jalat on semi kapeet ja joudut kiristää aina kaikista kengist nauhat niin tiukalle ku menee. Se siitä nätistä nyörityksestä. ^^''''


Kengät on sen verran väljät mulle, ettei noi hakaneulat tuola super paljoo tunnu.


Itseasiassa ennen alushametta, tein sukkanauhan. Se nyt ei oo mikään kovin ihmeellinen. Ostin suoraan sinistä leveetä kuminauhaa ja ompelin vaan sen rinkulaks ja sen reunoihin samaisesta paitapopliinista (Oikeest mun lempi kankaan nimi) valkoset röyhelöt. Täs cossis piti kyl rypyttää niin paljon, etten haluu nähä röyhelöit pitkään aikaan tän jälkeen.

Tässä kohtaa mulla oli valmiina kaikki vyötäröstä alaspäin.





Seuraavaks vuorossa oli sitte kaikki vyötäröstä ylöspäin. Alotin aluspaidasta. Meillä tosiaan on ryhmäcossi ja mä oon ainoo joka ei tilannu pukuaan valmiina. Oon ollu siit lievästi ahistus, koska en matchaa täysin sit muihin, mutta onni onnettomuudessa, koska kun Chikun cossi tuli pystyin utelemaan rakenteellisiin ongelmiini ratkaisuja. Näistä yksi oli se miten saada hihojen saumoihin kivasti keltainen nauha. Valkosella piparkakkureunalla ei ollu mitään hätää senkun tökkäs vaan sauman väliin, mutta toi nauha askarrutti. Päätin sitten noudattaa ostocossin esimerkkiä ja tein takin liivinä ja laitoin takin hihat paitaan. Meinasin joka tapauksessa tehdä jomman kumman ilman hihoja, niin tämähän meni hyvin. Nyt keltainen nauha oli helppo ommella kanttinauhana liivin kädenteihin.

Aluspaidan tei muuten tissien alapuolelle asti normaalisti paidan kaavoilla. Helma on poimutettu ja mekkomainen, joten ompelin sen erillisistä paloista jotka poimutin ja ompelin paidan yläosaan. Ennen helmaa ompelin myös nappilistat kiinnni. Helman reunaan tein taas valkoisen röyhelön, tällä kertaa tosin paidan kankaasta, enkä paitapopliinista. En muista mitä kangasta paitaan käytin. Jotain melko kevyttä ja vähän joustavaa. Samaa röyhelöä on myös paidan kaulus. Sitten leikkelin paidan kaavojen hihakaavalla liivin sinisestä kankaasta hihat. Leikkaisn ne leveämmiksi kuin tarvitsi, jotta sain nekin poimutettua molemmista päistä ja sain niistä puffit. Hihan suihin tein suikaleet joissa on keltainen nauharaita ja sitä iänikuista röyhelöä. Hihat luojan kiitos oli viimeiset joissa tarvisti poimuttaa yhtään mitään. 

Tosiaan tuola hihojen saumoista törröttää piparkakkureunaiset jutut. Toverieni ostocosseissa ne on korvattu pitsillä, mutta mä halusin olla reffiuskollisempi. Mietin mikä olis materiaali jonka vois leikata muotoon, eikä se purkaatus ja keksin askarteluhuovan. Ei lopulta ihan paras, koska huopa silleen utuuntuu, menee semmoseks pörröseks hankaamisesta, mutta noh tulipa tehtyä. Reunat vetelin kirkkaalla kynsilakalla, jotta ne ei lähtis pörrööntymään ihan heti.

Nappeja en ommellut käytettäviksi, koska vihaan napinläpiä. Siispä ompelin nepparit ja ompelin jokaisen nepparin kohdalle napin. Helppo ja siisti ratkaisu. Nappeja pitäis olla kyllä viis, mut neljällä tuli jotenki sopusuhtasempi. Ompelin kans kananin rusetin tohon paidan kaulukseen kiinni.







Liivi itsessään ei ollut super vaikea, mitä nyt tuli tehtyä elämäni toiset herrainkaulukset. Ne ei oo niin nätit ku haluisin, mut musta silti siistimmät ku ne Spidyn bleiserin ja ihan kelvot. Kanttinauhan ompelu oli kakkaa, koska paljon teräviä kulmia. Etin netistä hyvän ohjeen tähän ja ne etupuolelta lopulta paria sisänurkkaa lukuunottamatta näyttää ihan hyvältä, mutta toisen puolen ei tarvi nähä päivänvaloa. :--D Ne ois muuten onnistunu, mutta siinä oli vaan sen verran paksulti kangasta välissä, ettei nauha kääntyny tarpeeks pitkälle. Mä tosiaan tein vuoren tohon ja fiksusti ompelin sen kiinni päällikankaaseen jollon siinä nauhan kohdalla oli siis sauma, eli periaatteessa neljä kerrosta kangasta. En tee samaa mokaa jatkossa. 





En tiiä olinks ompelemas ikean työasuu vai idolityttö asuu


Ikinä ei herrainkauluksen sisänurkat kivasti käänny, vaikka ohjetta noudatin murr mur >:(



Kun se kanttinauha ei käänny tarpeeks...


Sitten päästiin pieniin askalteluosuuksiin. Ekaks rintakoru. Löysin myyjän avustuksella Neppinapista rusetin muotosen niitin joka sopi ku valettu tähän. Pari puuhelmeä maalasin kultasiksi ja muovailin fimon kaltasesta askartelumassasta (ruman) tähden, jonka paistoin ja maalasin. Puuhelmien maalaamiseen vinkki viisitoista, mikäli et vielä tiennyt, niin pinta kannattaa hioa mikäli siinä on joku lakkaus tai maali, mitä noissa yleensä on. Ei siis mitenkään rankasti, vaan silleen hellästi karhentaa, niin se maali tarttuu siihen helmeen paljon paremmin kuin kiiltävään maali-/lakkapintaan.

Tähteen paistoin kiinni lenkin rautalangasta ja lopulta kasasin nää palat langalla yhteen ja valmis!


Toi lanka on joo keltast eikä kultast ja jäi rumasti näkyviinki vielä. :) mut ei voi mitään, ei se kauas näy.

Sitte jäljellä oli vielä hattu ja hanskat. Tähän mennessä hameen tuskasen hidasta maalaamista lukuunottamatta oli menny tasan viikko, jonka päivistä olin ommellu 5-6. 

Päätin jättää pienet kakkapäät nimeltä hanskat (joita olin kyllä aloitellut jo aiemmin) viimeseks. Hattu ei ollu puvun helpoin osa, mutta tykkään siitä varmaan eniten koko puvussa vekkihameen lisäks.

Mun alkuperänen suunnitelma oli tehä koko hattu ensin softiksesta ja sitten verhoila se kankaalla. Joo. Ei. En saanu hatun etureunasta nousevaa muotoa kivasti. Yritin eka vaan semmosella 

muotosella palalla. sitte leikkelin sitä vähän ja tein muotoilevia lovia, mut ei.




 Lopulta päädyin hylkäämään ajatukseni softispohjasta. Ompelin suorakaiteen muotosen kaistaleen sinistä kangasta, mikä oli hatun "pohja". Päälliosan päätin villisti yrittää tehä kankaasta siten, että leikkaan hatun "katon" muotoisia paloja kaksi kappaletta ja ne reunoista kiinni ja toiseen keskelle sen pohjarinkulan muotoisen aukon, jonka reunat olisin ommellut sen rinkulan reunoihin.


Toimi muuten, mut siin no eihän toi hattu voi olla ympyrä. Joten jouduin leikkaa valkosen pääliosan kankaat uusik ja tällä kertaa terävämmäks toisesta reunasta. Sit onnistu! Ku vielä leikkelin huovasta tukipalan etureunan taustalle, niin muotokin alko pysyä.



Tässä siis uus pala vasemmalla ja eka yritys oikeella.

Sitte ompelin suikaleen jonka päihin tein samanlaiset huopapiparkakkureunat ku hihoihin. Kieritin lankaa keskelle niin et se meni rusetimpaan muotoon ja ompelin kiinni takaosaan. Tätä ennen tosin ompelin hatun reunaan keltasen nauhan. Sitte tein pienen paskan, eli hatun etureunassa olevan merkin. Mallia otin taas toveroideni ostocossien merkeistä. Niillä tosin se merkki on semmonen kangasmerkki, niinku haalarimerkin tyyppinen. Minä tein omani softiksesta ja mullahan on tällä hetkellä vaan fiskarsin isot sakset, joten se ei nyt oo nätein ja siroin mahdollinen, mut ihan tarpeeks kelpo. :D



Ompelin kans tohon hatun reunaan tollasen huopahomman. Tost reunuksest tuli ehk vähä turhan korkee, mutta nooh olkoot.

Nyt sit jäljel oli enää pienet paskat, eli hanskat joita lähtökohtasesti vihasin syvästi. Tein samalla tyylillä, kuin spidyn hanskat. Piirsin käteni kankaalle, ompelin viivoja pitkin ja leikkasin kankaasta irti. Toisesta tuli vähän turhan tiukka, mut kangas loppu, joten. :) Reunat ompelin puuvillasta josta olin tehnyt, myös kenkien lärpäkkeet. Joustavampi kangas ois ollu parempi joo, mut halusin et noi matchaa. Lisäks mul ois ollu kyl joustavat kankaat olemassa, mut ne oli rumat ja huonot. Tän takana oli se, et kangaskaupas oli harjottelija joka tarjos mulle vaan huonoi ja olin suomalainen enkä kehannu sanoo, et ne on rumii ja otin niist vaan parhaat ja joo ihan tyhmää, oma vikanihan se. Jep joo.

Hanskojen kangas oli mun jotain jämä kangast jonka löysin mun kangasvarastoist, en ees muista mihin sitä oon ostanu. Ehkä Nagaton paitaan. Se oli kamalaa ommella, kun mun neuloista mikään ei halunnu mennä siit läpi vaan se jousti siin neulan alla sillee, et noin joka viides pisto jäi väliin. Ompelin ne saumat kolmeen kertaan ja siksakkasin viel reunat, et joka kohas ois ees yks ommel. 

Sit enää piti kiinnittää koristenapit hanskoihin. Olin löytäny Eurokankaast jotain sinisii nepparin tapasii, jotka vaikutti tosi hyvilt. Ainoo ettei ne osat jotenki pysyny kiinni toisissaan. Iskä sano et se ois vissii kuulunu osittain sulattaa semmoi tikku sielt sisält, en tiiä. No mä vaan hioin sen tikun/piikin tylpäks ja tungin kuumaliimaa sen homman sisään, niin et ne palat ei irtoo toisistaan. Toimi.







Lopulta mulla nyt sitten jäi kolme ylimäärästä päivää ennen conii. Hassufiilis. Mul on sunnuntaille Traconiin Yurio leoparditakissaan, joka mun piti käyttää Desus mut tuli muuttujii. Huomasin just et en muuten oo kirjotellu viel Desun cossien wippei, höhö. :____D Saatte ne jossai vaihees. En ees tiiä kiinnostaaks ketää, mut kirjottelen näit wippei ylipäätää lähinnä itteni takii, kosk helppo kattoo myöhemmin miten tein asian x. 








Jees moikataan Traconissa ja kiitos kun luit! ^^























Orion kuittaa~~























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti