sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Tämä teksti sisältää kiroilua, olen vihainen...enemmän kuin vihainen

Hei

Ihan heti sanon että tämä on mun mielipiteeni, otan vastaan asiallisia kommentteja, en paskamyrskyä. 

Olen postaamassa taas, mutta nyt on asiaa...jonnekkin mun on nyt vaan vihani purettava ja tekisin sen faceen mutta siellä ainakin saisin aikaan paskamyrskyn...tänne siis.

Aloitetaan mun coni historiastani. Mun eka con oli 2012 Desucon frostbite. Rakastuin tähän tapahtumaan ja tiesin sielä silloin että tämä on asia josta en halua luopua ikinä. Desucon, se oli täydellisyys! Mukavaa ja kiinnostavaa ohjelmaa, kavereita, cosplayta parhaimmillaan, animea, mangaa, kaikkea ihanaa niin paljon kun voi toivoa. Mä en tosiaankaan halua luopua tästä koskaan. 
Nyt kuitenkin näyttää pahasti siltä, että mun on pakko. Viime kesänä Desuconin pääjärjestäjä vaihtui ja sen jälkeen on Desun tulevaisuus ollut kovin musta, ainakin meidän "pikku ernujen" eli alle 18 vuotiaiden osalta. Ensinnäkin K18 Frosti, joka päättyi tänään. Ainoa iso talvi con koko Suomessa ja sitten me "pikku ernut" emme pääse sinne. Kaikki varmasti tietää minkä haloon tämä sai aikaan. No sitten tuli Yukicon pelastamaan ja olimme vähän tyytyväisempiä.
Mutta nyt saamme huomata että joku henkilö joka on juuri päätynyt minun mustalle listalleni, on päättänyt että vittu joka ikinen frosti tulee olemaan K18! Eikä siinä vielä kaikki, Desuun kesäksi jokainen frostissa ollut on voinut varata itselleen lipun etukäteen. MIKÄ IHME DESUN JÄRJESTÄJIÄ VAIVAA, KERTOKAA MULLE! MIKSI MEIDÄT ALA IKÄISET HALUTAAN SULKEA POIS?!? 


Mä luulin että Desu ois tajunnu jo frostin kanssa ettei se ole kannattavaa. Tähän mennessähän liput on yleensä mennyt parissa päivässä ennakkoon, mutta nyt niitä sai vielä oveltakin. Eikö olisi noin niinku liiketoiminnankin suhteen kannattavamaa ottaa tuo helvetin ikä raja pois? 

On ehkä totta että me "pikku ernut" emme käy niin paljon luennoilla, mutta mitä se haittaa? Me ollaan kuitenkin maksettu se lippu silti, vaikka me tultaisiinkin vain ostamaan turhaa roinaa, näkemään kavereita, hengaamaan saman henkisten ihmisten kanssa, pitämään hauskaa, nauttimaan cosplaysta ymsyms. Eikö Conit ole juuri sitä varten että, otakut voivat tavata toisiaan? Vai olenko mä käsittänyt jotain pahasti väärin? Lisäksi jos ohjelmien sisältö on sitten jotenkin sopimatonta, niin miksei vain niihin laiteta ikärajaa ja pyydettäisi jokaiselta luennolle tulevalta henkkarit? Sitten, jos ideana on se että Desusta on tulossa päihteellinen tapahtuma, niin sanonpa vaan että siinä vaiheessa joku on pahasti tärähtänyt. Jos joku haluaa conin aika juoda, niin senkus, mutta tehkööt sen baarissa, eikä coni paikalla ja jos ylipäätään on pakko juoda, niin voi vaan miettiä että onko järkevää edes tulla koko coniin, kun vedettyään itsensä kivaan känniin ei muista koko tapahtumasta mitään.

Mä siis haluaisin tietää muutaman hyvän syyn sille, miksi Desu haluaa tehdä conin vain aikuisille. Varmasti suurin osa on ollut alle 18 vuotias aloittaessaan coneissa käymisen ja tykästynyt siihen ja siksi käy niissä edelleen. Jos meiltä ala ikäisiltä suljetaan conit, yhä harvempi koskaan löytää tietään sinne, koska kyseistä harrastusta kohtaan ei syty tiettyä paloa, harrastukset vaihtuu teininä todella nopeasti, eikä anime ja manga välttämättä enää kiinnosta aikuistuttuaan, koska ovet siihen on suljettu ja se olisi vain yksinään nörtteilyä.
Toisin sanoen Desucon syö pohjaa itsensä alta, mikä ei ainakaan mun mielestäni ole mitenkään erityisen järkevää. 

Nyt joku 18 vuotias tulee valittamaan, koska mä valitan ja huomauttaa että onhan coneja muitakin kuin Desucon, ja että niissä ei ole ikä rajoja. Niin se on totta, mutta Desu on Suomen suurimpia coneja, ellei jopa suurin. Toisekseen voidaanko olla varmoja että muut conit eivät seuraa Desun jalanjäljissä? Ja vielä kolmanneksi, itseäni henkilökohtaisesti vituttaa tämä myöskin siksi että satun majailemaan Lahdessa ja kun porukat ei tykkää päästää muihin kaupunkeihin coneilemaan. Yukiinkaan en olisi päässyt jos setäni ei olisi sattunut asumaan Espoossa.

Että sillä lailla...minä olen sanottavani sanonut ja toivon etten nyt saa jtn porttikieltoa desuun, haukuttuani desun johdon...ja tulen varmaan valittamaan tästä jatkossakin, koska musta tuntuu että unohdin sanoa jonkun asian mitä piti...

Panda kuittaa~

4 kommenttia:

 1. olen kanssasi aivan samaa mieltä! (vaikka en juuri coni kansaan kuulukkaan mutta silti) tuo on hyvin törkeää, lähes ikä syrjintää 8(
  Murh

  VastaaPoista
 2. On tässä lukenut facebookista monenlaista palautetta, toiset on tykänny ja toiset ei. Tunnelma on ollut kuulemma hyvin erilainen ja lauantain jälkeen ihmiset oli vähän "no jaa..", mutta sunnuntaina oli jo positiivisempaa palautetta. Varmasti jakaa hyvin kahtia ihmiset ja tietenkin tästä on alaikäiset erittäin kärttyisiä. Onneksi yukicon tuli apuun. :)

  Eiku vaan palautetta kehiin (mitä varmaan on menny jo aikalailla), kaikilla on oikeus kertoa mielipiteensä ja kantansa asiaan!

  ~ Frillycakes ~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vähän pakosti tämä jakaa porukkaa kahtia ns. Pikku ernuihin ja sitten muita parempiin täysi ikäisiin, ei se ole meistä nuoremmista kivaa kun toisia ilmiselvästi suositaan, mutta myönnettävästi olen itekki nauranu kuin sisällis sota tunnelmiin tää on ainakin facessa mennyt, itekkin ehkä ylireagoin, mutta desu vaan on saanut porukan räjähdys herkäksi :D

   Poista
 3. Tämä on niin totta! Ensin vievät meiltä 'riehuvilta pikkuernuilta' (anteeksi mitä!) Suomen ehkä suurimman talviconin, ja ehei, eipä jäänyt sekään kokeiluksi!

  VastaaPoista