keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Eikoku koi monogatari Emma~~~

Maus~

Mun on kaauan pitänyt puhua mun lempi animeista, mutta aina kun oon yrittäny niistä postausta tehdä niin se on jäänyt jotenkin vajaaksi, en oikein osaa kertoa niistä :DD

Nyt kuitenkin olen löytänyt animen jota rakastan vaan yli kaiken: Eikoku koi monogatari Emma, joka tunnetaan paremmin ehkä nimellä Victorian romance Emma.
Se on vaan rakkaus <3
Alkujaan rakastuin tähän mangana pari vuotta sitten, ja nyt löysin sen myös animena. Saanko itkeä onnesta TwT

Sarja sijoittuu 1800-luvun Englantiin, tarkemmin Lontooseen. Palvelustyttö Emma rakastuu William Johnsoniin, joka on kotiopettajan jota Emma palvelee entinen oppilas. Luokkaero haittaa kuitenkin asioita, sillä kuinka aristokraattisesta perheestä oleva poika, voisi koskaan olla yhdessä palvelijan kanssa, eikä pidä unohtaa Emmaan rakastunutta Hakimia, Intian prinssiä, tai Eleanoria, Williamiin rakastunutta yläluokkaan kuuluvaa neitosta.
Lisäksi ainakin manga (animesta en ole varma, kun en ole loppuun vielä katsonut), on täynnä sivuhenkilöiden tarinoita, ja ihania sivu juonia <3
Suosittelen ehdottomasti kattomaan~~ ^^


Ylipäätään rakastan 1800-lukua. Sen ajan vaatteita, arkkitehtuuria, sisustusta, toisaalta myös jopa luokkaeroja. Jokin mua on aina kiehtonu historiassa, ja viktoriaaninen Englanti on päätynyt lähelle sydäntä. 
Jos aloitetaan pukeutumisesta, miesten pukeutumisesta. Olen jo aiemmin kertonut rakastavani hattuja, ja 1800-luku oli silintereiden ja knallien kulta aikaa ja etenkin silintereitä rakastan yli kaiken. Ne kuvastaa ja luo arvokkuuta, ne on ajattomia, ja se tekee heti komeammaksi. Nyky päivänä silintereitä käytetään vain erityistä arvokkuuta vaativissa tilanteissa, mutta tuolla aikakaudella ne oli lähes jokaisen miehen arkikäytössä. Monesti silinterit valmistettiin joko silkistä tai majavan nahasta ja 1823 kehitettiin kokoon taitettava malli. Lisäksi siihen aikaan jos oli yhtään yläluokkainen pukeutui aina kauluspaitaan, liiviin, solmioon, ja tunnetusti rakastan jätkiä puvuissa *w*

Sitten mitä naisten pukeutumiseen tulee, heillä oli aina mekko, ei koskaan housuja. Korsetit oli oleellinen osa etenkin yläluokkaisilla naisilla, ja niitä pidettiin yötä päivää. Köyhemmillä oli halvempia ja itsetehtyjä mekkoja, eikä korsetteja, ei ainakaan niin paljoa kuin varakkailla naisilla. 
Palvelijoiden auun kuului musta mekko ja valkea esiliina ja päähine joiden koristeellisuus riippui isänän/emännän varallisuudesta. Ja mitä arkkitehtuuriin yms. tulee, antaa kuvien kertoa ^^ Viktoriaanisella aikakudella ylempi luokka kävi paljon tanssiaisissa, oopperassa ja vuonna 1851 Lontoossa järjestettiin maailman ensimmäinen maailman näyttely: Great Exhibition of the Works of Industry of All Nations. Siellä oli esillä erilaisia esineitä ympäri maailmaa ja siellä vieraili noin kuusi miljoonaa ihmistä.


Maailman näyttely järjestettiin Crystal palace- lasipalatsissa


Tuolloin oli vahvat yhteiskuntaluokat.. Miehet vaalivat sekä kotonaan että suhteissa, tiukkaa tapakulttuuria ja protokollaa, mutta samaiset miehet silti itse harrastivat juopottelua, uhka pelejä ja bordellissa käyntiä. 
Viktoriaanisella aikakaudella vanhempien sopimat avioliitot oli yleisiä, eikä yhteiskuntaluokkien rajoja ylitetty. 
Yhteiskunta luokkia oli mm. aateliset, työläiset, porvaristo, keskiluokka ja maatalousväestö. 

Ja voi että, kun voisin selittää tästä ihanasta aikakaudesta niin kauan, mutta ette te jaksa lukea xD Kuitenkin niinkuin huomaatte mua 1800-luku kiinnostaa todella paljon ja jos palaamme siihen mistä tämä selitys lähti, niin menkää ja kattokaa Victorian romance Emma,  tai ei, lukekaa se manga, se on animeakin ihanampi, ette tuu pettymään~

Panda kuittaa~~~

2 kommenttia:

 1. oi rakaston tuota sarjaa niiin paljon kun mangana sen luin ehkä joskus vitosella? Pitäisi joskus uudelleen lukea c: (tai animena katsoa~ mutta jos se ei ole niin ihana kuin manga, en halua pettyä :/)
  Itseäni se mangan loppu hämmensi, mutta muuten oli ihana sarja :) tyksii 1800-luvusta~ mutta silloinhan jos nainen käytti pöksyjä, se oli vielä kauheempaa kuin nykyisin mies käyttäisi hametta. maailma vain ei toiminut niin että sukupuoli rooleja vaihdettaisiin päikseen :( pöh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se animekin on ihana, sen musiikkeihin rakastuu ja en nyt ihan tarkkaan voi sanoa kumpi olisi enemmän ihana, koska en animee oo kattonu viel kokonaan, mutta mangan piirrosjälki on kauniimpaa kuin animen, mutta animen musat on ihanaakin ihanammat, joten, kato vaan ^^

   Poista