keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Kuulumisia ja asiaa con luennoista

Moi~ 

Koska oon ollu laiska postausten kanssa lähi aikoina, saatte nyt tiuhempaan tahtiin pari...okei ei, mulla on vaan perin juurin tylsää, koska olen kipeänä kotona, mikä tuntuu harvinaisen väärältä, varsinkin nyt kun huomenna on kevätkonsertti, ja tänään ois kuoro harkkoja ja mun pitäs olla siellä. No laulamisesta ei tällä hetkellä tule mitään, se on välittömästi hirveä yskimiskohtaus...pitää toivoa että huomenna olisin paremmassa kunnossa ja lisäksi mun pitää soittaa siellä, eikä olla hirveesti harjoteltu, niin musta tuntuu että mut hakataan kirveellä kahtia heti huomenna. Onneksi osaan oman osuuteni sentään...ainakin melkein.

Desuconiin on nyt tasan 15 päivää ja cossi kesken. Kaksi on onneksi valmiina, koska osittain kaappicosseja, koska toinen on casual ja toinen oma hahmoni. Dejiko on kuitenkin edelleen vaiheessa, ei onneksi pahasti, mutta on kuitenkin. Eikä asiaa auta lainkaan se että kadotin ompelumotivaationi taas, koska ompelin esiliinan yläosan väärin ja nyt menee kangasta hukkaan ja aikaa ja lankaa hukkaan. *huokaus*
Sainpa onneksi Kagamine Rin casualin rusetin sentään tehtyä ja Dejikon häntään rusetin...:D mikä saavutus. Ja sainpa myös tuunattua ne kengät joista mainitsin viime postauksessa ^^

Cosplaysta vielä sen verran, että joskus kesän lopulla, kun ainakin suurimmaksi osaksi olen kaikki cossini kuvannut, teen tänne cosseilleni oman sivun. Se tulee tuolta yläpalkista sitten joskus löytymään, mutta ei siitä sen enempää vielä. Sitten jos siirryttäisiin siihen postauksen aiheeseen.

Kaikki jotka ovat olleet coneissa, on varmasti ollut jos ei muuta niin ainakin tietoinen siitä että hengailun ja cosplayn lisäksi tarjolla on, on ollut ja tulee olemaan tästä edespäinkin puhe ohjelmaa. Luentoja, paneeleja ja keskustelupiirejä, mitä epämääräisemmistä aiheista, jotka jollain tapaa liittyy joko animee, mangaan, cosplayhin tai ylipäätään Japaniin. 

Varsinkin nyt kun Desucon Frostbite oli K-18, con luennot yms on noussut ainakin vähän esille, sillä yksi syy miksi alaikäisiä ei frostiin haluttu, oli se että me pikkuernut emme käy juurikaan luennoilla, vaan käytämme aikamme turhanpäiväiseen hengailuun, jolloin luentosalit jäävät tyhjilleen. Täysi ikäiset sen sijaan käyvät enemmän luennoilla, mikä johti siihen että frostissa luentosalit tyhjyyden sijaan pursusi ihmisiä. Tai näin ainakin olen kuullut, itsehän olen tänä vuonna vasta 16, enkä näin ollen ollut frostissa. (paitsi no olin pihalla, mutta tässä tapauksessa sitä ei lasketa) 

Mä kuulun juuri niihin jotka eivät luennoilla ravaa, mutta se ei johdu siitä että olen vielä alaikäinen, vaan siitä ettei luentojen aiheet ole kuulostaneet kiinnostavilta tai olen unohtanut mennä. Kuitenkin olen kolmella luennolla ollut ihan paikanpäällä, ja conien jälkeen olen katsellut luentoja Youtubesta. Monesti conissa aiheet ei ole kiinnostanut, mutta vuoden päästä kun olen luentoon Tubessa törmännyt se on kiinnostanut paljon enemmän ja olen pitänyt siitä. Kuitenkin Frosti sisälsi monta luentoa, jotka olisin halunnut käydä katsomassa/kuuntelemassa, mutta en sinne frostiin edelleenkään päässyt sisälle.
Tästä voinemme päätellä sen että mm. Desun järjestäjät, ottakaa nyt hyvät ihmiset kaikille sallittuihinkin coneihin niitä kiinnostavia aiheita, ettei sitten tarvitse laittaa coneihin niitä ikärajoja, koska kukaan ei käy luennoilla. :D 

Mulla on 5. kriteeriä hyvälle luennolle ja mä olen nähnyt/kuullut tasan yhden luennon joka täyttää nämä kaikki. En kuitenkaan vaadi että jokaisen kohdan olisi pakko täyttyä, että luento olisi hyvä, mutta ainakin osan kriteereistä täyttävä, luennon tulisi olla, ollakseen hyvä. 
1. Kiinnostava aihe tottakai, eihän luento voi olla hyvä, jos se ei kiinnosta kuuliaa lainkaan. Tähän kuitenkaan luennon tekijä ei voi vaikuttaa, mutta tämän takia con luentojen tarjonnan pitää olla monipuolista jokaisessa conissa.
2. Syventävä tai jollain tapaa iskevä. Eli ainakin itse olen huomannut että luennolle, jossa käsitellään vain anime josta en ole koskaan kuullut, mun on aivan turha mennä. Aiheesta haluan siis tietää valmiiksi jo jotain ja luennon pitää syventää itselläni jo olevia tietoja tai omaa käsitystäni animesta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö luennon pitäjä saisi mm. olla kanssani erimieltä sarjasta.
3. Hauska! Jos luennossa ei ole mitään hauskaa, niin onhan sitä aivan älyttömän tylsää yrittää kuunnella.
4. Selkeä ja hyvin jäsennelty. Jos aihe pomppii koko ajan, en ainakaan itse jaksa moisesta yrittää jotakin tolkkua saada.
5. Visuaalisesti kiva esitys. Tämä on näistä kriteereistä vähiten välttämätön, mutta tuo hyvän lisän ja luento jää paremmin mieleen. On kuitenkin myös luentoja, joissa tämän kriteerin täyttyminen on välttämätöntä, koska jos aiheena on vaikka Mämmikunniaan videot, ja niitä ei lainkaan näytetä, niin oishan se aika vajaata. :D

Tosiaan, mainitsinkin jo että olen törmännyt vain yhteen luentoon joka täyttää, kaikki nämä kriteerit ja linkkaan nyt sen ja pari muuta onnistunutta luentoa tähän ja kerron niistä hiukan omia mielipiteitäni.


Tämä oli mun eka luento, se on täydellinen. Aihe kiinnosti, se syvens paljon mun pokemon tietämystäni, se oli hulvaton, en oo millään muulla luennolla nauranu näin paljoa, se oli selkeä ja kuvat oli parhautta. Ei siis mitään moitittavaa, kertakaikkiaan, ja tämä oli tekijänsä eka luento. Musta tosi hieno saavutus ^^ 
Arvosana: 5/5


Tästä on kaaaaauan kun oon tän katsonut joten tarkkaa analysointia ei nyt tästä tule, mutta tämä oli mielenkiintoinen ja syventävä, luento, josta on varmasti monelle hyötyä. Siinä esitellään tapoja tehdä ja materiaaleja monipuolisesti ja jos joskus tulee ongelmaa propin kanssa, niin ekaksi katson varmaan tämän. Arvosanaa ei tule koska, en tarkkaan muista kaikkea luennosta.


Nimestä voitte päätellä mitä tämä piti sisällään. :DD Tämä on myös hyvä esimerkki luennosta joka ei toimisi, jos ei näytettäisi kuvia ja videoita. Ja se että pidin luennosta, saa minut vaikuttamaan pervolta...tota jooh... 
Kuitenkin siis luentona oikein onnistunut, vaikkakaan ei kaikkia kriteerejä täytä, kuten kriteeriä 2., tämä ei ollut kovin syvällinen :'D
Arvosana: 4.5/5


Tämä luento on toinen rakkaus, vaikkakaan ei täytä kaikkia kriteerejä. Aihe oli kiinnostava, koska fanitan SAO:a ja luento sisälsi paljon asiaa jota en ollut aiemmin tiennyt, joka oli todella mielen kiintoista. Luento käsitteli aihetta laajasti, se oli syventävä, se oli sisällöltään todella hieno. Ainoa mistä en pitänyt niin paljoa, oli se että tämän piti olla SAO luento, mutta etenkin loppuvaiheessa aihe karkasi muihinkin sarjoihin. Osaltaan tämä sarjoissa pomppinen oli todella hyvä asia, koska luennon pitäjä vertaili hyvin Sword art onlinea, muihin kuten Angel beatsiin, mutta jossain kohtiin jotakin muuta sarjaa kuin sao:a analysoitiin ehkä liian kauan tai liian tarkasti, mikä musta ei ehkä ois ollut niin tarpeellista. Kuitenkin erinomainen luento kaiken kaikkiaan!
Arvosana: 4.75/5


Luento joka oli ihan kiinnostava ja syventävä ja selkeähkö. Luennolla käsiteltiin neljää sarjaa, joista kahta en tiennyt, joten se laski kiinnostavuus tasoa jonkin verran, mutta vastapainoksi luento avasi ja analysoi mun mielestä hyvin Puella magi madoka magicaa, mistä pidin kovasti. Käsittelee siis sitä missä menee animessa raja ihmisen ja hirviön välillä.
Arvosana: 3/5


Paneeli joka täyttää osittain kaikki paitsi vikan kriteerin, mutta ei kunnolla täytä mitään. Alkuun tämä oli tosi kiinnostava, mutta siinä kun sitä oli jonkun tunnin kuunnellut ja aihe pomppi tai karkasi, niin siinä vaiheessa tämän katsomine loppui mun osaltani. Kuitenki alku oli tosiaan mielenkiintonen ja katsomisen arvoinen ^^, lopusta en tiedä, josko se olisi sitten parantunut vielä koska en katsonut loppuun.
Arvosana: 2/5

Tässä nyt muutama luento, katsokaa ihmeessä, jos ette muuta niin pokemon, meloni ja sao luennot ja kertokaa omia kokemuksia conien puheohjelmasta. ^^

Panda kuittaa~ 
1 kommentti:

  1. Coneissa on tärkeää olla kaikenlaista ohjelmaa, kaikkea asiapuheen ja hauskan hihhuliohjelmien väliltä! :D
    Yleensä pitää tsekata jokunen ainakin luento tai paneeli mitä käy tsekkaamassa, usein on vaan niin paljon ohjelmaa ja tapaamisia, ettei ihan joka kerta ehdi, ellei ole sitten jotain ihan ihan must juttua. Joskus harmistuttaa, jos myöhästyy ja sitten en kehtaa hiippailla saliin kesken kaiken. :P

    ~ Frillycakes ~

    VastaaPoista