keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Bumerangi ja kengät - Sokka WIP part 3


Moikka~
Elikkä se siis viimenen Sokka wip, joka piti laittaa jo ennen conia, mutta en sitten kerennytkään. 

Aiheena Sokan bumerangi ja kenkien loppuosa.


Kengäthän tosiaan tein karvavuorillisista talvisaappaista ja sen jälkeen kun olin repiny vuoret irti ja leikellyt epämääräset yläreunalirpakkeet (katso eka wip) jatkoin kenkien uudelleen vuorituksella. Ensimmäinen ajatus oli mennä ostamaan ihan oikeaa vuori kangasta, mutta päätinkin säästää rahani, ja kaivelin vähän omaa kangas varastoani. Joskus viime talvesta tein Inu x boku ss:sta Karutaa, mutta mekko jäi kesken ja päätin etten tee sitä ikinä loppuun, joten otin sen jämä kankaat tähän. Paremmat vuoret olisi ehkä saanut jos ne olisivat olleet ruskeat, mutta lopulta kun jalka oli saappaassa ei niitä ihan hirmusti näkynyt, joten väliäkös tuolla. Ompelin vuoret kiinni vain yläreunasta ja takaa, eikä niissä ole edes jalkaterää, koska sinne jätin kengän omaa karvavuorta, ettei kenkää kasassa pitävä pahvi kalvaisi jalkaa kovin pahasti.

Sokan kengissä on myös vaaleamman ruskea etumus ja semmoset ihme nauhalta näyttävät asiat nilkassa ja kengän yläreunassa. Kävin ostamassa ihan akryylimaalia tätä varten, mutta etumukseen ostamani maali olikin aivan liian tummaa eikä erottunut lainkaan koko saappaasta. Näinpä sitten vedin nauhakohtia varten ostamallani maalilla etumuksen ja jätin ne epämääräset raidat kokonaan pois. Yllättävän kivat tuli näinkin ja koska monet cossaa Sokkaa vaan mustilla nahkasaappailla, niin en edes tuntenut itseäni kamalan lusmuksi. :'D Akryylimaali toimi myös tekomokkanahkaan odotettua paremmin, joskin se matsku vaan imi sitä maalia itteensä ihan hurjasti. Yleensä akryylimaali on tosi riittosaa, niin tätä meni melkein koko purkki.Välivaiheista en valitettavasti muistanut ottaa kuvia UnUBumerangin kanssa eka asia oli päättää mistä matskusta sen teen. Worblaa harkitsin, mutta sitä en olisi enää kerennyt hankkia, joten meinasin tehdä proppini ihan vanerista. Vaneri on kuitenkin ihan suht painavaa, joten mietittiin iskän kanssa mitä kevyempiä matskuja olis ja päädyttiin balsaan. Sitä ei kuitenkaan saa Lahesta mistään, joten lähettiin sitten käväsemään Helsingin puolella Hobby pointissa. Kyseiseen liikkeeseen päästyämme suunnitelma kuitenkin muuttui, koska myyjä esitteli meille depronin ja sitä päädyin sitten ostamaan.
Depron on semmosta aivan älyttömän kevyttä muovilevyä, vähän ku styroks, mut ei kuitenkaan yhtään sinne päin. :_D


Alotin sitte itse tekemisen piirtämällä kaavan ja leikkaamalla sen kahteen kertaan levystä irti ja liimaamalla palat päällekäin. Depron levyt on vaan ehk max 5mm paksuja, joten halusin vähän lisäpaksuutta.Seuraavaksi hioin osan reunoista teräviksi. Hiekkapaperia depron totteli varsin hyvin, se oli hurjan nopeeta hioa ja semmosta aivan hienonhienoa pölyä tuli valtavasti, joten suosittelen hiomaan ulkona. Hioin kans kaikki reunat tasasiks, ettei jäänyt mitään epätasasia koloja leikkaamisen jäljiltä.Hiomisen jälkeen porasin reijät ja marssin sinooperiin.
En oo ikinä Gessonnut mitään, mutta päätin ottaa askelen eteenpäin elämässäni ja ostin purkin Gessoa maalien kaveriksi.
Ensin siis gessosin koko palikan ja sen jälkeen vedin noin 4 kerrosta varmaan yhteensä maalia. Hopeisiin reunoihin ehkä vielä kerroksen enemmän, koska onnistuin sotkemaan sinistä sinnekin mihin piti tulla hopaa, ja se paistoi aika lahjakkaasti läpi hopeisesta maalista. Ihan akryylimaaleja käytin siis.

Jostain syystä maalit eivät ikinä kuivuneet kunnolla, tai kuivuivat kyllä, mutta jäivät jotenkin tahmeiksi. Depron itsessään vaatii jotkin omat kalliit maalinsa, mutta en usko sen vaikuttavan koska gessoa oli kuitenkin depronin ja maalin välissä. :/ Ei se onnksi kovin tahmeaksi jäänyt, pystyi ihan hyvin pitämään sitä kädessä koko päivän. Maalit pysy myös hyvin vaikka bumerangi päätyikin kastumaan conin aikana kun heitin sen vahingossa photarin aikana järveen :___D
Tässä näkyy vähän myös hanskojani, jotka tein skubasta ilman sen ihmeempiä kaavoja tai mitään. Muuten ihan hyvät mut skuba oli ehk huono kangas valinta, koska se jäi kaikkialle kiinni ja nyppyynty parissa tunnissa täysin kämmenistä ja päivän päätteks ne oliki aika kamalan näköset. :__DSeuraavaa cossiani en vielä paljasta, osin siksi etten tiedä hahmon nimeä, mikä kuulostaa sikäli hassulta. :'D Aloin lukea yhtä mangaa ja päätin heti kannen nähtyäni, että tota mä cossaan ja se ei oo vielä ilmaantunu mangassa, joten en tiedä sen nimeä, enkä sitä mistään ole edes löytänyt. Näinpä siis joudutte vähän odottelemaan, mutta yhden uuden puvun olen Traconiin tekemässä. 


Kirahvi kuittaa~~ Ei kommentteja:

Lähetä kommentti