lauantai 21. tammikuuta 2017

Karvaa karvaa kaikkialla ja softista myös - Fili ja Sokka WIP part 1


Moikka~~Voidaan taas miettiä sitä että pian on hyvin suhteellinen käsite... :_D Kuitenkin nyt viikko ennen Frostia on ihan hyvä hetki pikaisesti raottaa taas ovea Kirahvin cossipajaan. Aiemmin ei ole ollut yksinkertaisesti hetkeäkään aikaa, eikä kyllä olisi liiemmin nytkään, mutta noh tauon pitäminen puurtamisesta on ihan hyväksi.

Tungen tähän alkuun Sokan wipit, koska niitä ei runsaasti ole. Sokka oli tosi yksinkertanen, jonka ansiosta tein sen vähän vasemmalla kädellä erittäin puolivillaisesti ja lopputulos ei miellytä ihan niin paljon itseäni, kun voisi, koska tiedän pystyväni parempaankin. Talvi Sokkaan en tarvinnut muuta kuin takin, koska kaikki muut osat mulla on vielä kesäversiosta. Mitään ihmeellistä takissa ei ollut, paitsi että helman pitäisi olla "kolmio" ja kaikella logiikalla siitä olisi sellainen pitänyt tulla, mutta karvakangashan ei minun puolellani ole ennenkään ollut, joten helma menetti pörröisen kerroksensa vuoksi muotoaan. Lisäksi voin vain todeta etten halua nähdä karvakangasta pitkään aikaan, sitä karvaa on joka puolella ja sen ompelu oli tuskaa. Hupussa on sitä saumakohdissa neljä kerrosta eikä se mahtunut millään ompelukoneeseen, joten käsin ompeluksihan se meni ja hermojani raastettiin juustoraastimella. Onneksi ja vitsaukseksi puku on sentään lämmin, koska se on myös penkkari pukuni, joten en ainakaan rekassa jäädy, mutta Frostin perjantaina saatan kyllä aktiivisesti paistua. :'D


Ja sitten itse pääkelmiin eli pieneen rakkaaseen kääpiömiekkoseen~~ 

Filiinhän sain idean vasta joulun jälkeen joten kiirettä on pitänyt. Viikko coniin ja cossi on kesken, mutta onneksi cosplanner näyttää iloista 89%, eli loppu kiri enää. Prosessi kuvia oon ottanu ihan luvattoman huonosti, koska en oo vaan muistanu. Sorppa, yritän kirjallisesti selventää enemmän. ^^''

Päätin tällä kertaa olla fiksu ja alottaa bootcovereista. Monet karttaa kenkien tekoa viimeseen asti ja niin minäkin ennen, mutta onneksi olen ottanut opikseni. Voin sanoa että jos olisin jättäny kengät tälle viimeselle viikolle, niin koko cossia tuskin tultais näkemään. Nämä on mun ensimmäiset kokonaisvaltasemmat bootcoverit. Tein töppöset vanhojen talvikenkieni päälle, päälystämällä ne tekonahan ja kankaan välimuodolla ja tein depronista soljet. Epämääräset veitsikotelot jätin pois, koska en ehdi tekemään mitään aseita, jolloin ne jäisi tyhjiksi ja myös siksi ettei niistä löytynyt kunnollisia reffejä. Ylipäätään oon nyt kattonu näitten muutaman viikon aikana Hobitit neljä kertaa ja kyylänny joka kerta eri osaa puvusta, kun kuvia ei kunnolla löydy, jaloista varsinkaan. :_D Alan aika hyvin muistaa jo vuorosanoja ulkoa. 

Ehdottomasti haastavinta oli saada kaavat kengistä. Ensimmäiset kaavat tein kuorruttamalla kengän elmukelmulla ja maalarinteipillä. Niistä leikatut kaavat teorissa oli ihan hyvät, mutta ei ne käytännössä juuri toiminut.
Toinen yritykseni oli piirtää kenkä sivusuunnassa paperille ja siitä tehdä kaava. Ei toiminut sekään.
Tuskailin ja leikkelin ihan random paloja. Toimi vielä vähemmän.
Lopulta otin taas maalarinteipin kauniiseen käteen ja aloin kuorruttaa kenkiä uudestaan. Tällä kertaa teippasin saumojen rajaamat alueet vuorotellen, en siis teipannut vain raivolla kerralla koko kenkää. Näin sain lopulta oikean muotoiset palat, jotka istuivat parhaiten tähän mennessä tekemistäni. Reunoihin tein samaisesta kankaasta nauhat ja muutamat saumat ommeltua pujotin kankaat kenkien päälle ja liimasin paikoilleen. Tämän jälkeen ompelin vielä kenkiä kiertävät nauhat. Tämä oli hyvä muistutus itselleni siitä kuinka paljon vihaankaan nauhojen kääntämistä ympäri. ^^''Huono kaava nro 2


Hyvä kaava!


Huono kaava nro 1


Nessie the paras nuppineulakauha~


Kankaat liimausta vaille kengässä. 


Niitä saamarin nauhoja :_D


Tämän työmaan jälkeen kengistä puuttui vielä soljet, jotka kuten sanoin veistelin depronista. Depron on sitä samaa materiaalia mistä tein Sokan bumerangin, enkä vieläkään osaa selittää millaista se on, tulkaa hiplailemaan Sokan bumerangia tai Filin kenkiä Frostissa jos haluutte tehä tuttavuutta. :'D

Perus leikkasin palat, gessosin ja maalasin, ei mitään ihmellistä. Kuviot tein ihan vaan viiltämällä nuppineulalla pintaa rikki.


Jätin soljet tarkotuksella aika karkeiks, musta näyttää enemmän siltä että on metsissä rymytty, kun on vähän rososemmat kun että ne ois tosi sileät.

Kenkien jälkeen ompelin paidat. Huppari joka Filillä on liivin alla, on nyt mun versiona vähän turhan sininen ja tiedän sen. Kangaskaupan valoissa väri näytti tosi erilaiselta ja vähän ja vähän enemmänkin harmittaa, mutta aikaa ei ole tehdä uutta. Hupparissa ei kuitenkaan ompelullisesti mitään ihmeellistä ollut. Super mukava siitä tuli kyllä päällä pitää, oon hengannu siinä ihan liikaa aina ku oon kotona. ^^''Hupparin etumuksesta puuttuu myös kuviointi, koska sitä ei liivin alta juurikaan näy, enkä siksi sitä reffeistä huomannut ajoissa. Jos/kun käytän joskus Filiä uudestaan, teen kyllä hupparin kokonaan uusiksi.Liivin pohja ei ollut myöskään mitenkään ihmeempi, mutta se sisältää semisti koristeita. Siispä aloitin softishelvetin. Nämä liivin kuviot eivät kyllä olleet edes pahoja tehdä, nyt kun jälkikäteen asiaa katson. Tuli myöhemmin tehtyä softiksesta vähän pahempaakin. :_D

Joka tapauksessa liivi sisältää nyt yhteensä 132 kappaletta neljää erimotoista laattaa. Leikkasin ensin pohjat paloille, sitten kehykset ja keskustan kuviopalat ja liimasin kasaan. Sen jälkeen vielä maalasin palat. Näissä paloissa on vain kerros maalia, koska halusin nekin jättää vähän kuluneen näköisiksi, näyttää aidommilta. Myöhemmissä softisjiutuissa oon joutunu maalaamaan 2-4 kerrosta, koska ostin Lahesta kaiken löytämäni ruskean softiksen ja kun se ei riittänyt, niin oon joutunut käyttämään oranssia ja punasta. Oranssi ja punanen kuultaa niin pahasti läpi, etten ole viitsinyt jättää ohuelle maali kerrokselle.

Näitten laattojen tekemiseen meni vajaa arkiviikko yhteensä, niin pientä väsäämistä se oli, vaikka aika liukuhihnatekniikalla niitä tein. Ehdin kattoa Pirates of the Caribbeanit, kasan Disney leffoja, Hobitit kahtee kertaan ja pari muuta leffaa näitä tehdessäni. :__D
On myös hyvä käyttää laadukkaita välineitä, kuten Pentikin tarjoiluvateja näin tärkeässä asiassa. (Ei kerrota mummille ^^'')
Ensimmäistä asettelua, pelkkiä pohjia vasta.

Vyötä sovitellessa huomasin myös että vaakasuunnassa menevät kuviot ovat hiukan turhan alhaalla. Välillä pitäisi kenties muistaa sekin, että siirtäisin asioita omaan mittakaavaani, enkä orjallisesti tuijottaisi lähdemateriaalia. Joudun pitämään vyötä alempana kuin haluaisin, sillä en halua peittää kuvioita + jatkuva hankautuminen vyöhön todennäköisesti tiputtaisi laattapoloiset paikaltaan. Siirtääkään noita ei enää voi, sillä kankaaseen jäisi kamalat jäljet liimasta. Kokeilin jo.

Tähän on hyvä päättää tämä postaus. Jatkoa on tulossa, mutta todennäkösesti vasta Frostin jälkeen, koska jäljellä olevat päivät käytän aktiivisesti cossin valmiiksi saamiseen. Enää puuttuu vyöstä puolet, peruukin lyhennys, naamakarvotuksen toteutus ja polvikuvioiden kiinnitys. (Ai ja hajonneiden käsiarmoreiden korjaus, oikeesti itken et mun cossi hajoo jo ennen conii :__________) )
Kirahvi kuittaa~~2 kommenttia:

  1. Ää toi fili on nii hieno!! Haluun ehottomasti nähä sen siun päällä (・∀・)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ^^ vielä mä sen ehin tässä kusea, mut senkus tuut näkemään, pitää oikeesti nähä~

      Poista