keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

kaikesta ei tarvitse tykätä, mutta älkää nyt idiooteiksi ryhtykö

Moi C::

Joskus mä mietin että, ihmiset miksi. Niinku yks pieni asia saa järkyttävän paskamyrskyn aikaan. Ei tarvitse mennä kuin Facessa lukemaan cosplay ryhmien keskusteluita, niin löytää paljon asioita, jotka saa mut vaan huutamaan ääneen, suorastaan karjumaan raivosta, turhautumisesta ja muista epämääräisistä vihaan viittaavista tunteista sisälläni.

Desucon Frostbiten ikäraja sai huutoa aikaan. Miksi? Koska se oli uutta, niin ei ollut tapahtunut aiemmin. Nyt taas yksi iso con on ottanut muutoksen askeleen, vaikkakin todella paljon pienemmän sellaisen, kuin mitä Frostin ikäräja. Silti siitäkin saadaan aikaan hervoton haloo. 
Kyseessä on siis Traconin cosplay kilpailut. Aiempina vuosina siellä on ollut mitä ilmeisimminkin mm. cosplay pukukilpailu, jossa on ollut sarja aloittelijoille ja oma sarja ns. pro cossaajille. Nyt kuitenkin tämä kilpailu on otettu pois, ja tästähän sitä huutoa sitten syntyi.

Monet vinkuu sitä, kuinka oli Traconissa suunnitellut kisaavansa ekaa kertaa, mutta ei nyt suoraan haluaisi hypätä mihinkään WCS tasolle. Niinpä he aikovat nyt jättää koko conin väliin, koska amatöörejä halutaan sorsia ja kaikki kiva loppuu koko conista. 

Voi hyvää päivää, ihan oikeasti! Rakkaat lapset, te pienet kanssa cosplayjaajani, ei teidän tarvitse hypätä heti suuremmille kisalavoille, tai jättää koko conia väliin, koska yksi, YKSI, kilpailu jätetään pois ohjelmistosta. Traconissa on muitakin cosplay kilpailuja tänäkin vuonna, ja jos mieleistänne kilpailua ei ole juuri nyt, juuri tässä nimenomaisessa Traconissa, niin A) se ei tarkoita välttämättä sitä että maailman loppuun saakka, asia on näin, ja B) Tracon ei ole Suomen ainoa coni, ei edes Tampereen ainoa coni ja jokaisessa conissa on jonkinlainen pukukilpailu, jossa sen kisaamisen voi aloittaa, aivan yhtä hyvin kuin Traconissakin. 

Eikä teitä aloittelevia syrjitä, kaikki mahollinen ei vain aina mahdu jokaiseen coniin, ja joskus on ihan hyvä asia kokeilla uusia juttuja. Ei tarvitse olla kaavoihin kangistunut. Musta tuntuu että, joka ikisesta uudesta ideasta, on pakko nostaa hirveä haloo, enkä mä ymmärrä että miksi.  Joo olen itsekkin valittanut taannoin Frostin ikärajasta, mutta tämmöinen pienen pieni kisa muutos, ei huh huh. 

Ja kun Traconissa on niitä cosplay kisoja silti, vaikka se yksi sieltä pois otettaisiinkin. Löytyy WCS, missi mittari ja HCHC eli Hardcore hall cosplay. Teillä aloittelevillakin palleroilla on siis mahdollisuuksia ja jos ei nyt tärppää, niin tämä ei ole viimeinen, eikä ainoa con Suomessa.
Ottakaapa siis ne kaktukset ja herneet pois hengityselimistänne, huoatkaa syvään ja ajatelkaa asiaa uudestaan. Ei se muutos ole välttämättä niin huono asia kuitenkaan. Me selvittiin Frostin ikärajasta, kyllä me selvitään tästäkin ^^Ja sitten vielä semmoinen juttu, että pitäskö mun tehä erillinen cosplay blogi, tämän blogin rinnalle? Toisaalta se vois ehkä olla ihan kiva, jos teitä kaikkia ei kiinnosta anime ja Cosplay höpinät, mutta sitten toisaalta, tähän blogiin tulis aika vähän postauksia, koska niinkun moni on varmaan huomannut, niin postailen aika paljon juuri aiheista anime ja varsinkin cosplay. Kertokaa siis mielipiteenne, joko kommentilla tohon alas tai sitten vastaamalla, tonne sivussa olevaan kyselyyn ^^ Kiitän~Panda kuittaa~~

5 kommenttia:

 1. Ah, vihdoinkin joku sanoi ajatukseni ääneen! :--D

  Ymmärrän tosin senkin, että pukukisan peruuntuminen (lievästi sanottuna) harmittaa monia. Uskon, että itseltänikin olisi voinut päästä ärräpää tai kaksi, jos olisin kyseiseen kisaan ollut osallistumassa (Traconin esityskisaan käypi tie, jos onni on myötä). Traconin kisat ovat kuitenkin monille se kohokohta yhdestä jos toisestakin syystä.

  Mielestäni tämä kokeilu on kuitenkin joka tapauksessa hyvä. Enkä nyt sano tätä sillä tavalla, että "Hahahahaaa kärsikää te muut, minä en teitä ymmärrä, koska itse en edes ollut tulossa!" Olen kuitenkin vierestä nähnyt, miten ihmiset jotka eivät olisi muuten ehkä lavalle uskaltautuneet ovat Hall Cosplayn kautta päässeet tutustumaan lavalla olemiseen - ja haluavat jatkaa kisaamista. Hetki sittenhän oli keskustelua kisaajien puutteesta, joten näen tämän kokeilun varsin tervetulleena. Ja voihan näillä muutenkin kisaamaan halunneilla käydä tuuri, jos cosplay-agentti heidät bongaa conikansan keskuudesta.

  Kuten sanoitkin, Suomessa on kyllä muitakin coneja ja niissä pukukisoja riittämiin. Ainakaan ensimmäiseksi kisakseni en henkilökohtaisesti valitsisi Traconin kisaa - siinä kisassa kun on vetoavuuden lisäksi jotain, mikä saa polvet heikommaksi kuin kilpaillessa yleensä. Terveisin viime vuoden aloittelijoiden Ayame Sohma.

  Summa summarum: ymmärrän kyllä sen suurikokoisen ketutuksenkin varsin hyvin, mutta kokeilut ovat mielestäni aivan tervetulleita. Sitä paitsi Traconeja on tulossa vielä myöhemminkin - uskoisin, että jos tämänkertainen kokeilu ei toimi, tuskin sitä jatketaankaan. Tosin, mistäpä minä tiedän, kun en cosplay-vastaavan paikalla istu. Tuolla FB-ryhmässä olleessa keskustelussa oli kyllä hyviäkin pointteja, mutta jos lähden niitä vielä korottamaan esille kommenttini venyy nälkävuoden mittaiseksi... Jokainen sanokoon siis oman kantansa, minä päästelin höyryni tässä ^^

  (Jos olen argumentoinut itseäni päin helvettiä, siitä saa mainita niin tarkistan näkemyksiäni.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, siinä keskustelussa oli tosiaan muutama järkeväkin ihminen kommentteineen, ja heidän kanssaa monesta asiasta harvinaisen samaa mieltä. Turha valitus on turhaa :D

   Poista
 2. Asiaa~

  Ei mitään erillisiä blogeja, ne on niin rasittavia \(>_<)/

  VastaaPoista
 3. sanoit ton niin hyvin, että en osaa sanoa tähän asiaan enää muuta :D
  jatka samalla tavalla, ja piä tää vaan tälläsenä ''seka'' blogina :3 paljon helpompaa seurata yhtä blogia~ (ja siun pitää vain yhtä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei saa esittää näin tyhjentäviä kommentteja, en osaa vastata :DDD mutta okei, voipi olla sitten että piän tän tämmösenään, mutta kattoopi nyt vielä ^^

   Poista