maanantai 26. kesäkuuta 2017

Kumiveneestä muskeliveneeseen - Kancolle Nagato WIP part 2


Moikka~^^

Jahhuu toinen osa Nagaton WIPpejä on täällä jee~~ Sen verran kyllä asiaa että melkein vois jakaa vielä yhteen postaukseen mutta menkööt.

Hameen, lantiohärpäkkeen ja kaulahärpäkkeen jälkeen olin tehnyt kaikki kivat ja helpot osat ja jäljellä oli kaikki ajattelua vaativat osat. Paitsi sukat, sukat oli helpot. Kuitenkin koska askartelupaskartelu on hauskaa niin päätin jatkaa vaikeimmalla osalla eli Nagaton päähärpäkkeellä. Materiaalina on pahvia, retkipatjaa, softista, fimoa, kaksi lankarullaa sikä hiuspanta.

Ensin rakensin keskiosan, se on pelkkää retkipatjaa ja pahvia ja sen päälle Pikatchun korvilta läyttävät antenni asiat, tosin vielä ilman epämääräisiä antenneja niissä. Molemmissa kansi ja pohja on pahvia ja sivut retkipatjaa, eli ne on onttoja. Näiden jäkeen aloin sovitella hiuspantaa kiinni jotta pystyin sovitella sitä paremmin päähäni. Ensimmäinen panta katkesi kuumaliiman sulatettua muovin lötköksi, sen jälkeen metsästin päivän jos toisenkin uutta pantaa, joka koki sittemmin saman kohtalon kuin ensimmäinenkin. Näytti pahasti siltä etten saa pantaa kiinni kapistukseen ainakaan kuumaliimalla. Kävin ostamassa Tigerin kontaktiliiman koska se oli halpa ja kavoin laatikoistani yhden vanhan hiuspantani ja liimasin sen. Kontaktiliima ei halunnut pitää, sillä vaikka liima muuten olikin ihan hyvää panta veti itsensä aina irti. Panta siis joutuu olemaan kokoajan muotoon väänetyssä tilassa ja siksi mikään ei suotunut pitämään sitä paikoillaan. Lopulta kontaktiliimalla höystettynä sain kuumaliimattua pannan paikoilleen ja fiilis oli aika voittaja. Kaava


Pohjat


Keskikappaleen sivut pystyssä


"Korvat" valmiina ja kiinni, pyöreitä kohtia ei vielä leikattu muotoon 


Pannatonta päätestailua

Rakensin vielä "korvien" sivuihin kuuluvat kappaleet joille en keksi nimitystä retkipatjasta ja aloin päällystää softiksella. Keskikappaleen reunassa ja "korvissa" on osittain kaksi kerrosta softista.
Pannan päälle tein ympyräpalan retkipatjasta ja softiksesta. Ensin meinasin käyttää pilttipurkin kantta, mutta sen kiinnittäminen osoittautui sen verran haastavaksi että retkipatja sai muhkuraisuudestaan huolimatta kelvata.

"Korvien" kakkoskerroksen kaavoitusta


Myös nuo antennit pannassa ovat retkipatjaa. Ei paras mahdollinen materiaali niihin, mutta puutikut ei halunnu millään muotoa liimaantua siististi kiini pantaan, joten tällä mentiin. Retkipatjaosien gessoamisen jälkeen maalasin koko kapistuksen. Maalaamiseen käytin samaa venemaalia kuin aiempiinkin laivaosiin, mustiin kohtiin mustaa akryylimaalia.
Keskikappaleessa maali jostain syystä aiheutti sen että keskeltä huonosti liimatut kappaleet alkoivat kupruilla. Jouduin veistämään softista varovasti reunoista irti sen verran että sain puristettu liimaa väliin ja kuprut sai pois, mutta hetken siinä hätää kärsin, kun luulin että sellaiseksi jäisi.

"Korvien" antenniasiat mitkälienee on siis pahviset lankarullat vähän lyhennettyinä ja fimosta tuo kärki.Muumien uimahuone C:Sisäpuoli jäi tällaiseksi koska eipä se näy sieltä

Päähärpäkkeen jälkeen oli vuorossa sukat. Käytin niissä tosiaan skubaa ja jotain venyvää urheilukangasjuttua mistä tein paidan myös. Sukissa mitään ihmeempää ole, semmoset pötköt vaan joihin maalasin valkosia palikoita. Samalla tein myös sukkanauhoihin kuuluvat ankkurit softiksesta. Sukkanauhat kiinitetään neppparilla sukkiin.

Sukkien jälkeen/ohessa työstin myös kengät. Löysin kirpparilta sopivan kokoset ja malliset korot jotka maalasin hopeisiksi ja pohjan akryylimaalilla punaseks. Hopeinen maali siis kangasmaalia. Peräsimet kenkiin tein softiksesta jonka maalasin samalla maalilla kuin kenkien pohjat.Maalaamaton kenkä ja mittailua


Palikoitten maalaamiseen teipitEka kerros maalii ja ilman peräsimii


Valmista kenkää


Sukkanauha-ankkuri

Näiden jälkeen aloin työstää paitaa. Oikeastaan olin alottanu paidan jo paaaaaaljon aiemmin, mutta en tykännyt kankaasta ja olin tehny paljon juttuja heti kättelyssä päin persettä. Nagaton paita on monimutkasempi kun päällepäin näyttää ja tulin siihen tulokseen että alotan alusta. Ensimmäisessä versiossa tein tavallaan normi paidan josta leikkaisin paloja pois. Noh tuli vähän jokseenkin rumaa jälkeä ja jouduin purkamaan ja ei ei ei mikään ei oikein halunnut. Kävin sitten ostamassa uudet kankaat, otin eri kangasta, koska oli tullut uutta ja parempaa ja leikkasin samantien kankaasta ne palat joita oikeasti tarvitsin.
Tein etukappaleet kaksin kertaisina/vuoritettuina ja en raidottanut päälle niin kuin ekassa versiossa vaan jatkoin tavallaan palaa toisen värisellä kankaalla. Mulla oli keltaisiin osiin keltaista trikoota, mutta sen ompelu oli perseestä ja lopputulos niin rumaa että olin onnellinen että testasin sen sillä ensimmäisellä paidalla. Kakkospaitaan kävin ostamassa kanttinauhaa ja tuli paaaaaaaljon parempi. Etuosan valkoiset tungetaan siis mustan kappaleen alle ja olisin toki voinut ommella mustan ja valkoisen yhteen, mutta en halunnut päälle rumaa saumaa, siksi lopulta käytin pahinta paikoiltaan liikkumista estämään hakaneuloja. 

Paitaan tein myös retkipatjasta ja softiksesta laivaosan. Kiinnitys toimii tarranauhalla.
Ekan paidan lähtötilanne

Tokan paidan etukappaleen toinen osa"Vähän pitänee kaventaa... ...."


Etupuolen kanttinauha kiinni, käsiaukkojen ja helman reunasta vielä puuttuiSelkään/kylkiin tuleva laivaosa


Paidan jälkeen aloin tapella viimeisten asioiden eli hanskojen ja peruukin kanssa. Peruukin olin tilannut jo joskus maaliskuussa ja se oli saapunutkin pian sen jälkeen. Toukokuun alussa päädyin tilaamaan uuden peruukin, koska ensimmäinen varisti kuitua kuin kuolemaa tekevä joulukuusi neulasia ja kauhukuvat kuitujen loppumisesta ennen conia valtasivat mieleni. Vikoihin päiviin asti sain odotella, mutta kerkesi. Leikkelin ostatukkaa lyhyemmäksi ja lakkailin. Sen kummempaa se ei vaatinut, ainoa vaan ettei peruukki halunnut ottaa lakkaa itseensä ja lopulta toinen puoli hiuksista oli conissa pinnillä tästä syystä.

Hanskojen kanssa ensin tein kaavat taas leikkelemällä vanhan käsineen kappaleiksi. Kun olin kolme kertaa yrittänyt ja joka kerta pahasti epäonnistunut, päätin mennä ja ostaa Pilailupuodista valmiit mustat pitkät hanskat joista muokkasin oikeanlaiset. Hanskat oliva noin 7cm liian lyhyet mutta päätin antaa asian siinä vaiheessa olla. Leikkasin sormista kärjet ja vähän enemmän pois ja varsista myös tavallaan alapuolet melkein ranteeseen asti pois, siten että käden päälle jäi kuitenkin siis kangaslirpake. (Kuvat havainnollistaa.)Reunat ompelin kanttinauhalla ja ensin meinasin ommella kuminauhat hanskojen yläosiin. Kuminauhoilla lirpake siis pysyy ylhäällä, se kuuluu hahmoon. Kuitenkin paikalleen ommellut kuminauhat olisivat rajoittaneet käteni liikkuvuutta, joten päädyin vaan käyttämään ponnareita. Siis ponnari oikeaan kohtaan hanskan päälle ja tadaa näytti hyvältä, pystyin käyttämään käsiäni paremmin ja ei tullut rumaa saumaa.
Lopulta kaikki oli valmista ja olin onnellinen~~ 

Nagatoon palataan sitten kun saan meijän photari kuvat!~~
Kiitos kun luit~UuU
Nähdään taas~~
Kirahvi kuittaa~~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti